Verema 2012 a la zona de +500: una gran anyada tot i la baixada de producció

Un estiu sec i calorós ha fet avançar la verema també a la zona de +500, al Pla de Manlleu.  Una brotació i posterior floració, que es poden considerar prou bones, feien preveure, als mesos de juny-juliol, una bona collita. Malauradament, un segon any consecutiu de sequera (de principi d’any fins a finals de setembre només portàvem acumulats 192 litres), i un mes d’agost, com dèiem al principi, sec i calorós, ha fet mermar les expectatives de la verema en un 30% respecte a una collita que podríem considerar  normal.
Contràriament, i com es normal, un any sec com aquest a permès que la salut i la qualitat dels raïms fos gairebé excepcional, assolint uns nivells de grau i acidesa, en totes les varietats, que faran del 2012 una gran anyada.
Però no tot es conseqüència de la meteorologia. L’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV), dirigida per l’Enginyer Agrònom, Lluís Coll, ha fet una gestió i seguiment de la campanya realment dignes de ser reconegudes. Si mes no, apuntem aquí algunes de les accions realitzades des de la ADV.
Els controls de maduració, i els estudis que estem fent de Estimació de Producció, han permès organitzar una verema encara mes adient amb el estat òptim de recol·lecció, aprofitant  les dades obtingudes per a saber quines vinyes podien madurar encara millor i quines podien guanyar encara una mica mes de producció sense alterar l’equilibri de grau i acidesa.
Totes aquestes mesures encaixen amb l’objectiu de l’ADV, i de tots els viticultors, d’apropar-se cada cop mes a la Producció Ecològica i, de tal manera, han fet , a través de l’empresa certificadora Applus,  analítiques multiresiduus dels raïms de totes les vinyes ( 1 mostra per cada 5 hectàrees) i el resultat ha estat tot un èxit: totes les mostres han donat residu zero.
Però això no es tot. L’ADV, amb col·laboració sempre amb l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu, ha dissenyat un programa informàtic que, com el que fa anys fan servir per a la traçabilitat i  del qual varen ser pioners, permet calcular la petjada de CO2 i fer-la publica a la seva Wweb, amb un detall i precisió que fan d’aquest programa el mes avançat fins al dia d’avui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s