S’estrena “El bosc”, pel·lícula rodada al Pla de Manlleu

Aquest divendres 14 de desembre s’estrena als cinemes catalans “El bosc”, pel·lícula dirigida per Óscar Aibar i  basada en un relat de ciència-ficció de l’escriptor Albert Sánchez Piñol. El film ha estat rodat en part al Pla de Manlleu, concretament a la finca “Cal Vinyals” d’aquest nucli d’Aiguamúrcia.
Produïda per Fausto Producciones i TV3, compta amb la participació de TVE i la col·laboració de l‘ICEC. El director del film és Óscar Aibar (Barcelona, 1967), que ha dirigit anteriorment, entre altres títols, El gran Vázquez (2010), amb Santiago Segura, Atolladero (1996); Platillos Volantes (2004) i La máquina de bailar (2006). Entre els actors el repartiment  destaquen Pere Ponce (Días de fútbol, El Gran Váquez), Maria Molins (Fill de Caín, Cobardes), Alex Brendemühl (El silencio antes de Bach, Herois) i Tom Sizemore (Salvar al soldado Ryan, Enemigo Público). Els extres s’han seleccionat en diversos càstings que es van fer entre veïns.
Ambientada durant  la Guerra Civil, està asada en un relat d’Albert Sánchez Piñol inclòs en el llibre Les edats d’or (2001). Ambientada en l’època de la Guerra Civil, El Bosc explica la historia d’una família del Matarranya (Baix Aragó) que amaga un secret ancestral: prop de la masia on viuen apareixen unes misterioses llums, un fulgor sobrenatural que es fa visible dues nits a l’any, entre la malesa d’un estrany bosc. Segons la tradició familiar les llums son una porta a un altre mon, d’on ningú torna al creuar-la i amaguen la seva existència als habitants del poble més proper.
El rodatge es va desenvolupar durant sis setmanes la passada primavera. Cinc en la masia de Can Vinyals del Pla de Manlleu (Aiguamúrcia), per rodar els interiors de la masia i en el bosc. I una altra setmana a Arnes pels exteriors. L’objectiu es que El Bosc es va presentar en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges que es va celebrar el mes d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s