El monestir de Santes Creus serà l’escenari del retorn a la vida del rei Jaume I

Jaume I

Recórrer un monestir cistercenc de nit i escoltar la paraula d’un rei del segle XIII. Sentir la seva aventura vital i reviure el passat medieval amb escenificació, música, llum i paraula. Aquesta és la proposta de “La gran aventura de Jaume I”, que es representa al Monestir de Santes Creus els dies 31 de juliol i 1 d’agost.

Pocs personatges de la història de Catalunya són tan coneguts com Jaume I. Malgrat això, la seva personalitat històrica ha quedat sovint transformada per la llegenda i el mite. Escoltar la seva veu, extreta del “Llibre dels fets”, en un escenari monumental i històric com és el reial monestir de Santes Creus suposa tot un descobriment. Un home del segle XIII torna a la vida.

Un rei que pateix, que dubta, que es veu obligat per les circumstàncies a actuar en contra de la seva voluntat. Orgullós, providencialista, més partidari del pacte que de la violència. Marcat per la figura d’un pare absent. Un personatge profundament humà i que resumeix la seva trajectòria en la seva primera gran gesta: la conquesta de Mallorca, molt relacionada amb Santes Creus on reposen els membres de vàries famílies nobles que van participar en l’acció militar.

 “La gran aventura de Jaume I” és un monòleg que serà escenificat a Santes Creus els dies 31 de juliol i 1 d’agost. Rodo Gener interpreta la figura del rei, i parla al públic cara a cara des de diverses localitzacions. Al llarg de l’itinerari els visitants senten la música de Mariona Forteza, que glossa l’aventura vital del monarca. Amb versió i direcció de Carlos Garrido i la il·luminació de Dominic Hull.

Hi haurà dues sessions, a les 21 i les 23 hores. La visita dura aproximadament una hora. El preu de l’entrada és de 10 euros. Places limitades. Reserves a: Tel. 977 63 83 29 i santescreus.cultura@gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s