Descobreix l’antiga comanda templera de Selma a través de les seves vinyes

vinyes_templers

Vitiexperiències +500 organitza el proper dissabte 16 d’abril una nova activitat que combina el patrimoni històric i el món del vi i que permetrà descobrir l’antiga comanda templera de Selma a través de les seves vinyes.

El punt de trobada és el Km 0 de la Zona +500, la centenària masia de Cal Figueras. El seu propietari, Lluis Maria Figueras Fontanals, és autor de l’obra “El Senyoriu de Selma”, extens estudi dels Templers a la zona des del segle XI.

La sortida es farà  acompanyats dels viticultors i guies turístics Kiko i Manu, travessant les vinyes d’aquesta heretat, en direcció al paratge denominat “Les Planjoles”. Allí trobaran la varietat de vinya “montonega”, ceps de mes de 50 anys, on es farà un taller de vinya en funció de l’època de l’any.

Al costat de la cabana de pedra seca que hi ha en aquest lloc, s’explicarà la història de la Zona +500, tan arrelada a la dels Templers i al seu antics castell de Selma, les vinyes i, en particular, d’aquesta varietat, vinguda de Sicília, sota el nom de “Montonico bianca”.

Per a finalitzar la vitiexperiència, els participats aniran al poble del Pla de Manlleu, on visitaran l’antic forn de llenya i degustaran productes de la Zona +500.

Més informació i inscripcions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s