El Festival de Música de Santes Creus se celebrarà el 7, 14 i 21 de juliol

El Reial Monestir de Santes Creus tornarà a ser l’escenari aquest estiu el Festival de Música de Santes Creus, després del gran èxit de la primera edició l’any passat. El Festival és una iniciativa de la Fundació Música Solidària i compta amb la col·laboració i complicitat de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de la Diputació de Tarragona. Recupera els antics festivals de música que se celebraven al monument durant els anys setanta.

El Festival dedica l’edició d’enguany a la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, que celebren aquest 2018 el seu 25è aniversari, destinant els beneficis econòmics dels concerts als programes que realitza la Lliga en l’àmbit de l’orientació i suport als malalts de càncer i a les seves famílies.

El Festival constarà de 3 concerts que tindran lloc els dies 7, 14 i 21 de juliol, a les 21.30 hores. Se celebraran en l’antic dormitori dels monjos del Monestir. En el concert inaugural, el 7 de juliol, oferirà una selecció dels grans cors i àries del Messies de Haendel i de les Passions de Bach, amb l’Orquestra del Festival de Santes Creus dirigida pel mestre Comellas, el Cor Montserrat dirigit per Rosa M. Ribera i diferents solistes.

El segon concert, el 14 de juliol, serà un concert amb dues obres imprescindibles del repertori cambrístic: el quintet per a clarinet de Mozart, considerada una de les obres més excelses del compositor, i quintet per a piano “La truita” de Schubert. El concert de cloenda (21 de juliol) estarà íntegrament dedicat a la música de Mozart, en un altre concert simfònic amb el  el seu cinquè concert per a violí i orquestra i la simfonia en do major  nº 41 “Júpiter”, l’última que va escriure Mozart.

Un cop més, el Festival de Santes Creus aposta per intèrprets catalans com són la soprano Maria Mateu, la contralt Marisa Roca, la violinista Maria Florea, el clarinetista Tolo Genestar, el grup de solistes de l’Orquestra del Festival i la prestigiosa pianista Alba Ventura. A més, l’edició d’enguany oferirà també visites guiades a la torre de l’església de Sant Joan a Valls, la més alta de Catalunya i un tast de vins D.O. Tarragona.

Programa

Concert 7 de juliol: Cors i àries de Bach i Haendel. Intèrprets: Orquestra del Festival de Santes Creus; Cor Montserrat; Gonçal Comellas, director; Rosa M. Ribera, directora del cor; Maria Mateu, soprano i Marisa Roca, contralt.

Concert 14 de juliol: Quintets de Mozart i Schubert (Quintet per a clarinet en la major K.581,  W.A. Mozart, Quintet per a piano en la major “La truita” D.667, F. Schubert). Intèrprets: Maria Victoria Fernández, violí; Alberto Reguera, violí; Albert Coronado, viola; Anna Comellas, violoncel; Victor Domínguez, contrabaix; Tolo Genestar, clarinet; Alba Ventura, piano.

Concert 21 de juliol: W. A. Mozart: Concert per a violí i orquestra nº 5 en la major K.219; Simfonia en do major nº 41 “Júpiter” K.551. Intèrprets: Orquestra  del Festival de Santes Creus; Gonçal Comellas, director i Maria Florea, violí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s